Lær hvordan du skal oppdra din første hund

Har du tenkt å skaffe deg hund, er det viktig å ha kunnskap om hundehold samt hvordan du kan kommunisere med hunden. Ingenting er mer viktig enn kommunikasjon mennesker imellom, og ved dårlig kommunikasjon oppstår det lett misforståelser. Det samme skjer mellom hund og menneske hvis kommunikasjonen er mangelfull eller dårlig. Mange forventer at hunden skal forstå hvordan vi kommuniserer, men hunder har sitt eget språk seg imellom. Skulle hunden tolke vårt språk akkurat likt sitt eget, ville det blitt katastrofalt. Menneskets smilende munn med tenner ville blitt tolket som en aggressiv handling fra hundens side. Derfor er det viktig å lære seg å snakke med hunden og forstå “hundespråket”.

shutterstock_153877877Hundedressur er viktig for en trygg hund

En god forståelse mellom deg og hunden er starten på forholdet. En annen viktig del av å få en velbalansert og trygg hund, er å dressere hunden. På den måten vil du etablere en flokkmentalitet hvor du er sjefen. Kan du ikke noe om hundedressur, må du delta på kurs. Det arrangeres mange kurs både for hund og eier landet rundt. Det finnes også utdanning i Norge for deg som vil jobbe med hund og hundeadferd. Man kan finne mye informasjon på Internett, og på f.eks eldhusetfag forum kan man finne informasjon relatert til utdanning, læreteknikker o.l. Kunnskap er alltid viktig uavhengig om det er dyr eller mennesker det gjelder.

Meld deg på dressurkurs

Mange hunder blir avlivet eller er med på å skape et dårlig rykte, tpå grunn av kunnskapsløse eiere. Hunden har tenner som kan være til skade for andre om den ikke er veldressert. Hadde hundeeiere hatt tilstrekkelig kunnskap, ville vi unngått slike situasjoner. At “hunden er menneskets beste venn” er ingen hemmelighet, men vi skylder hunden å tilegne oss kunnskap slik at den ikke lider under mangel på dette. Bli med på dressurkurs hvis du skal skaffe deg en hund. Har du barn, så ta de med! Skap en harmonisk flokk i hjemmet mellom familiemedlemmene og deres beste venn – hunden.