Menneskemat som er farlig for hunder

Som mange allerede vet, finnes det et eget produkt som kalles for hundesjokolade. Det er fordi den sjokoladen mennesker spiser inneholder et stoff som kalles teobromin, en stimulant som hunder ikke evner å fordøye. Hvis en hund spiser sjokolade, kan dette stoffet bli værende i blodstrømmen i dagesvis. Da kan hthe_fastest_dog_breeds_in_the_world_7028_5817unden oppleve hjerteklapp, diaré, skjelvinger og anfall, hjerteinfarkt, indre blødninger, og til og med dø. For en hund på 5 kg er en dose på 300 g sjokolade potensielt dødelig. Det er særlig viktig å være påpasselig med dette i forhold til de minste hundene. Dersom de får i seg sjokolade er det best å ta kontroll med veterinæren umiddelbart. I de fleste tilfeller vil det være best for en liten hund å få den til å kaste opp mageinnholdet i løpet av to timer. Hydrogenperoksid er velegnet for å få til dette. Vær særlig obs dersom hunden har spist mørk sjokolade, som for eksempel kokesjokolade.

Druer og rosiner kan også være veldig farlige for hunder. Det er fremdeles uvisst hvorfor det skjer, og det er heller ikke alle hunder som får alvorlige reaksjoner når de spiser disse matvarene. Noen hunder er ekstra utsatt og kan dø etter å ha spist bare én rosin. Druer og rosiner forårsaker akutte problemer med nyrene og forårsaker ofte nyresvikt i løpet av få dager.

Løk er også en matvare som er bra for mennesker men farlig for hunder og katter. Et stoff i løken gir det som kalles løkforgiftning i hunder. Dette stoffet brytes ikke ned ved varmebehandling. Løk i små mengder ved enkelttilfeller kan gå greit, men selv små mengder kan være farlige hvis hunden spiser mat som inneholder løk regelmessig. Hvitløk kan også forårsake diaré og oppkast blant hunder, men den er likevel ikke på langt nær så farlig som løken er.